CORONA-KONSEKVENSER: 514 ansatte i Aviator har fått permitteringsvarsel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
CORONA-KONSEKVENSER: 514 ansatte i Aviator har fått permitteringsvarsel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

500 ansatte har fått permitteringsvarsel

Aviator bekrefter til TV 2 at alle ansatte i selskapet har mottatt permitteringsvarsel.

I går varslet Norwegian at de kansellerer over 3000 avganger. I kjølvannet av disse opplysningene har over 500 ansatte i Aviator mottatt permitteringsvarsel.

Det bekrefter HR og Kommunikasjonsdirektør i Aviator, Jan Fredrik Tinlund, bekrefter overfor TV 2.

- På bakgrunn av Norwegians kanselleringer varsles det herved om permitteringer med to dagers varsel. Varselet gjelder alle selskapets lokasjoner utenom Bardufoss, da disse betjener kun SAS, står det i permitteringsvarselet som TV 2 har fått tilgang til.

Betydelige konsekvenser

Norwegians kanselleringer vil ramme planlagte avganger fra midten av mars til midten av juni.

- Dette er en kritisk periode for flybransjen, inkludert for oss i Norwegian. Vi oppfordrer myndighetene til å iverksette umiddelbare tiltak, i et forsøk på å redusere den økonomiske belastningen for flyselskapene, slik at man kan beskytte viktig infrastruktur og arbeidsplasser, het det fra Norwegians nye toppsjef, Jacob Schram, i gårsdagens melding.

- Kanselleringene vil dessverre ramme en betydelig del av våre kollegaer i Norwegian. Vi har innledet formell dialog med våre fagforeninger angående permitteringer for crew som jobber i lufta, i tillegg til bakkemannskap og kontoransatte. Vi vil fortsette konstruktiv dialog med fagforeningene og ansatte for sammen å jobbe oss gjennom denne vanskelige situasjonen, sa Schram.