DRAMATISK FALL: Nedgangen i Burger King-salget i mars utgjør 27 millioner kroner eller om lag 270 000 færre Whopper-menyer. Nå er selskapet i forhandlinger med mange gårdeiere om reduksjon i husleien. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB Scanpix
DRAMATISK FALL: Nedgangen i Burger King-salget i mars utgjør 27 millioner kroner eller om lag 270 000 færre Whopper-menyer. Nå er selskapet i forhandlinger med mange gårdeiere om reduksjon i husleien. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Burgerkrise: - Alle har fått seg en karamell

Hamburgerkjeden Burger King rapporterte om et fall i omsetningen på 33 prosent i mars. Kjeden ber om krisestøtte og forhandler om nedsatt husleie.

Coronaviruset satte en effektiv brems på omsetningen i mange av Burger Kings restauranter i kjøpesentre.

Kjeden som er eid av Umoe Restaurants er hardt rammet av virusutbruddet og er blant dem som har søkt om mest i støtte fra regjeringens krisepakke, 3,7 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Nedgangen i salget i mars utgjør 27 millioner kroner eller om lag 270 000 færre Whopper-menyer, skriver avisa.

Foruten krisestøtte er eierne i dialog med gårdeiere om nedsatt husleie for å komme seg gjennom krisa, selv om mange restauranter nå er i ferd med å åpne opp igjen.

- I den sammenhengen kommer vi ikke unna at gårdeiernes bidrag er vesentlig. Denne diskusjonen er derfor på langt nær over, sier konsernsjef Espen Hoff i Umoe Restaurants.

I mars sendte Umoe Restaurants ut permitteringsvarsel til samtlige av sine 4300 ansatte og for 1500 av dem ble også permitteringen gjennomført.

Konsernet har 440 restauranter og kafeer i Norden og eier eller har rettighetene til Peppes Pizza, Starbucks, Burger King, TGI Friday’s, Blender og Leon.

DN skriver at konsernets vekststrategi er satt på vent, og at det i år «bare» blir tre-fire nyåpninger.

- Vi har hatt for aggressiv veksttakt og har gått over til en strategi for å oppnå lønnsomhet og utvikle det vi har. Utviklingen var bra i januar og februar. Så kom corona der alle har fått seg en karamell, sier Hoff til avisa.