Foto: Jet Time
Foto: Jet Time Vis mer

Dansk flyselskap konkurs

Det danske flyselskapet Jet Time har begjært seg selv konkurs. Det opplyser selskapet selv i en pressemelding.

Publisert

«Den verdensomspennende covid-19-pandemien har tvunget det danske charterflyselskapet Jet Time til å sende inn sin egen konkursbegjæring, og selskapet regner med å bli erklært konkurs innen de neste 24 timene», skriver selskapet.

Jet Time skriver selv at 2020 lå an til å bli selskapets beste år noen gang.

«Selskapets 11 passasjerfly var fullbooket til charterturer hele sommeren, samt til «ACMI»-oppgaver - hvor Jet Time flyr på vegne av andre selskaper. 350 000 nordiske feriegjester hadde sett fram til sommerferien under sydens sol og varme om bort på selskapets fly, og mer enn 400 ansatte var klare og så fram til en travel sommersesong», heter det i pressemeldingen.

Slik ble det altså ikke.

- Det er en utrolig trist dag for Jet Times mange fristilte ansatte, for våre lojale kunder og passasjerer og for våre samarbeidspartnere gjennom mange år. Jeg er virkelig lei meg for at det kom til dette, sier administrerende direktør Jørgen Holme i pressemeldingen.

Han sier at ledelsen i selskapet har jobbet på spreng for å finne løsninger for å unngå konkurs og for å sikre arbeidsplasser:

- Men med utsikter til minst seks måneders høysesong uten inntekter overhodet, må jeg dessverre erkjenne at det har blitt en umulig oppgave.

Det var den danske avisa BT som først omtalte saken.

Børsen kommer tilbake med mer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer