PROBLEMER: Interne dokumenter fra Boeing viser at ansatte visste at flysimulatorene som skulle teste sikkerheten til flymodellen 737-MAX, hadde problemer. Arkivfoto: Ted S. Warren / AP / NTB Scanpix
PROBLEMER: Interne dokumenter fra Boeing viser at ansatte visste at flysimulatorene som skulle teste sikkerheten til flymodellen 737-MAX, hadde problemer. Arkivfoto: Ted S. Warren / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Designet av klovner

Boeing-dokumenter avslører at ansatte ikke hadde tillit til MAX-flyet.

Boeing-dokumenter viser at ansatte latterliggjorde USAs luftfartstilsyn og sa at 737 MAX-flyene var «designet av klovner».

De interne dokumentene er offentliggjort av amerikanske kongressmedlemmer.

- Dette flyet er designet av klovner, som i sin tur er ledet av apekatter, skriver en ansatt i 2017, tilsynelatende med referanse til USAs luftfartsmyndighet (FAA).

Dokumentene består blant annet av samtaler mellom Boeings testflygere.

- Ville du satt familien din på et fly som har vært gjennom trening med en MAX-simulator? Det ville ikke jeg, skriver en annen ansatt.

- Nei, svarer en kollega.

Boeings 737 MAX står fortsatt på bakken etter at 346 mennesker mistet livet i to flystyrt i Indonesia og Etiopia høsten 2018 og mars 2019.

- Jeg har fortsatt ikke blitt tilgitt av Gud for det jeg dekket over i fjor, sa en av ansatte i en melding fra 2018 - tilsynelatende med henvisning til kommunikasjon med FAA, ifølge New York Times.