RESULTAT-SKRELL. Kjell Inge Røkke og Stein Erik Hagen hadde begge en tung dag på Oslo Børs fredag. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix) og Lars Eivind Bones (Dagbladet).
RESULTAT-SKRELL. Kjell Inge Røkke og Stein Erik Hagen hadde begge en tung dag på Oslo Børs fredag. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix) og Lars Eivind Bones (Dagbladet). Vis mer

Dystert for Røkke og Hagen

Det ble en dyster slutt på uka for superrikingene Kjell Inge Røkke og Stein Erik Hagen.

Publisert
Sist oppdatert

En fjerdedel av markedsverdien ble skrellet bort fra Røkke-eide Aker Solutions på ukas siste handelsdag. Da Oslo Børs stengte handelen, hadde aksjekursen stupt med 25,2 prosent.

Kursfallet kommer etter at oljeserviceselskapet tidligere på dagen skuffet stort med et underskudd på 176 millioner kroner i fjerde kvartal i 2019.

Dagens nest største taper ble forbruksbanken Komplett Bank. Den eies av Hagen-familiens Canica Invest. Da børsen stengte for dagen, hadde markedsverdien på aksjene falt med 21,7 prosent.

Det skjedde etter at selskapet torsdag kveld rapporterte om totale tap på utlån på 222 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor.

Hovedindeksen falt med betydelige 1,65 prosent - drevet fram av blant andre børslokomotivene Equinor og Norsk Hydro.

Equinor-aksjen falt for andre dag på rad og endte ned 3,63 prosent. Det skjer etter et fall på 3,37 prosent torsdag som følge av et skuffende kvartalsresultat.

Equinors resultat i fjerde kvartal ble påvirket av lave gasspriser, ifølge selskapet selv.

Hydro-aksjen var dagens mest omsatte med en total handel på drøyt 670 millioner kroner. Kursen falt med 12 prosent i løpet av dagen – etter at selskapet leverte kvartalsresultater fredag morgen der det pekte på det de kaller utfordrende markeder.

Også sportsgiganten XXL fikk hard medfart av aksjonærene. Kursen stupte 17,9 prosent etter å ha levert kvartalsresultater som viste et tap på 246 millioner kroner.

Yara var et av få unntak med oppgang blant de største selskapene fredag.

Gjødselgiganten steg med 5,29 prosent etter å ha levert et resultatet før skatt på 294 millioner dollar i siste kvartal 2019, en økning fra 167 millioner dollar i samme periode året før.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer