OVERSKUDD: Telenor kan vise til et høyere overskudd i fjerde kvartal i år sammenliknet med samme periode i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OVERSKUDD: Telenor kan vise til et høyere overskudd i fjerde kvartal i år sammenliknet med samme periode i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Høyere overskudd for Telenor

Telenor hadde et overskudd på 1,95 milliarder kroner i fjerde kvartal. Det er 750 millioner kroner mer enn i samme periode året før.

Driftsresultatet i kvartalet ble 11,9 milliarder kroner, en økning fra 10,1 milliarder i samme kvartal i 2018. Omsetningen i fjerde kvartal endte på 31,8 milliarder kroner, opp fra 27,1 milliarder i samme periode i 2018.

Telenor vil betale et utbytte på 8,70 kroner per aksje i 2019, noe som tilsvarer 12,6 milliarder kroner til eierne.

- Telenor avsluttet 2019 med et sterkt kvartal der abonnements- og trafikkinntektene økte og vi reduserte driftskostnadene. Når vi nå går inn i 2020 fortsetter vi å vektlegge vekst, effektivitet og forenkling, sier konsernsjef i Telenor ASA, Sigve Brekke, i en pressemelding.

Telenor økte kundebasen med 12 millioner i 2019, til 186 millioner ved slutten av året.

I Norge fortsatte inntektsveksten fra mobil. Nedgangen i inntekter fra kobbernettet ble ifølge selskapet mer enn kompensert av økte inntekter fra fiber og mobilbasert bredbånd.

Børsen kommer med mer.