Foto: Mike Segar / Reuters / NTB Scanpix
Foto: Mike Segar / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Klesgiganten H&M permitterer titusener

H&M er hardt rammet av coronapandmiens påvirkning på verdensøkonomien. Nå tar de nytt krisegrep.

Publisert
Sist oppdatert

Torsdag morgen fikk H&Ms personale informasjon om at selskapet forberder seg på massepermittering, skriver SVD. Ifølge Dagens Industri (DI), som først meldte om nyheten, rammer permitteringene titusener av selskapets ansatte.

Avisa skriver at klesgiganten kommer til å permittere rundt halvparten av alle ansatte i selskapets sentrale funksjoner.

- En dialog med ansatte om midlertidig forkortet arbeidstid, som berører titusenvis av ansatte over hele verden, har blitt startet i flere markeder. Det gjelder også ansatte i sentrale funksjoner. Vi kan ikke kommentere ytterligere på nåværende tidspunkt, sier selskapets kommunikasjonsdirektør Kristina Stenvinkel til DI.

Den 17. mars ble det klart at H&M hadde besluttet å midlertidig stenge alle sine butikker i Tyskland, USA og en rekke andre land som følge av coronakrisa.

Samtlige 460 butikker i Tyskland og nærmere 600 butikker i USA ble stengt. Det samme skjedde med samtlige 96 H&M-butikker i Canada, samt et ukjent antall i Portugal og Belgia.

Totalt var det altså snakk om godt over 1000 butikker som ble stengt.

På grunn av viruspandemien hadde kleskjeden allerede stengt sine butikker i blant annet Hellas, Sveits, Slovakia, Litauen, Kypros og Peru.

To dager seinere ble det kjent at kleskjeden hadde sendt ut permitteringsvarsel til over 60 prosent av de ansatte i Norge.

– Vi er veldig lei oss for å informere om at vi har varslet permitteringer til 2000 av våre ansatte, bekreftet Moritz Garlich, administrerende direktør for H&M Norge og Island, overfor Dagens Næringsliv den gang.

Børsen kommer tilbake med mer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer