KONKURS: Samtlige av selskapet Superdrys butikker i Norge har begjært seg konkurs. Bildet viser selskapets butikk på Oslo City. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
KONKURS: Samtlige av selskapet Superdrys butikker i Norge har begjært seg konkurs. Bildet viser selskapets butikk på Oslo City. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

Konkurs for klesgigant i Norge

Jobber på spreng for å finne nye drivere etter at samtlige Superdry-butikker i Norge har begjært seg konkurs.

Framtiden til de fleste av klesgiganten Superdrys butikker i Norge er høyst usikker, etter at det ble åpnet konkurs hos selskapets norske franchisetager i formiddag.

Det bekrefter bostyrer, advokat Stine Dalenhag Snertingdalen, overfor Dagbladet.

- Jeg har jobbet med mitt team siden i formiddag med å få oversikt over hva det dreier seg om, for å se om det er mulig å selge noen av butikkene. Målet er å finne nye drivere, sier Snertingdalen.

Bostyreren sier de har noen spor de følger, men at de er på utkikk etter potensielle drivere.

- Ifølge franchisegiver, som jeg har hatt samtale med i dag, har det vært godt salg i Norge. Det er først og fremst kostnadene som har vært et problem, sier Snertingdalen, som ikke ønsker å utdype ytterligere.

- Vi har dårlig tid

Det er ikke kleskjeden Superdry, men selskaper som har franchise på klesmerket i landet, som er slått konkurs. Det er begjært konkurs i samtlige butikker i Norge.

- Butikkene i Norge er registrert som hvert sitt selskap. De er alle begjært konkurs, men det er ikke åpnet konkurs i samtlige.

Snertingdalen sier samtidig at det haster å finne potensielle nye eiere.

- Vi har dårlig tid. Vi bør finne en løsning i løpet av helgen, sier hun.

Holdes åpent

Samtlige butikker i Norge holder åpent inntil videre.

Mellom 40 og 60 ansatte kan bli rammet av konkursen, opplyser bostyrer.

- Butikkene vil nok holdes åpne mens vi jobber for å finne en løsning. Vi skal sende ut informasjon til de ansatte, og vil forsøke å holde dem løpende oppdatert så godt vi kan, sier Snertingdalen.

Superdry er representert med butikker følgende steder i Norge:

Oslo City, Bogstadveien, Strømmen Storsenter, Sandvika, Jessheim, Vestby, Drammen og Bergen.

Klesmerkets butikk i Trondheim drives imidlertid allerede uavhengig, og er ifølge butikksjef Ingvild Hvalstad ikke rammet av konkursen.

KLESGIGANT: Superdry opplyser at de har 515 utsalgssteder i 46 land. Foto: NTB Scanpix
KLESGIGANT: Superdry opplyser at de har 515 utsalgssteder i 46 land. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I tillegg til at selskapets åtte butikker i landet er begjært konkurs, er det også åpnet konkurs i SDR Norway AS - som tilsynelatende administrerer de norske butikkene.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få en uttalelse fra selskapets ledelse i Norge.

Den første Superdry-butikken åpnet i London i 2004. Siden har selskapet vokst til å bli en tungvekter. Ifølge egen hjemmeside har den britiske klesgiganten 515 utsalgssteder 46 land.