<strong>BERØRT:</strong> 1000 ansatte i 207 Via-butikker i hele Norge er rammet av konkursen i Cosmetic Group. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BERØRT: 1000 ansatte i 207 Via-butikker i hele Norge er rammet av konkursen i Cosmetic Group. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Kosmetikkgigant konkurs

Cosmetic Group, selskapet som blant annet eier butikkjedene Vita og Loco, har begjært seg konkurs. 1300 ansatte rammes.

Publisert
Sist oppdatert

Konkursen rammer driften av 207 franchisedrevne Vita-butikker i hele Norge, med totalt 1000 ansatte, bekrefter selskapet i en pressemelding mandag morgen.

Selskapet viser til at varehandelen i Norge er i rask endring, og at kosmetikkjedene Vita og Loco har opplevd svakere vekst og fallende lønnsomhet.

- Detaljhandelen og kosmetikkbransjen er påvirket av endrede kundebehov og økt konkurranse fra e-handel og lavpriskjeder. Det siste året har vi reposisjonert Vita, etablert lavpriskonseptet Loco, samt intensivert satsningen på netthandel og digitalisering, sier Kristina Johansson, administrerende direktør i Cosmetic Group, i pressemeldingen.

BARBIE: For noen er sminke et hverdagslig ork. For Stephanie er det en livsstil. Video: Stephanie Stokkvik / YouTube. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Hun ble ifølge Dagens Næringsliv hentet inn som ny administrerende direktør i selskapet i fjor høst. Ett år seinere er det slutt.

«Styret i Cosmetic Group AS har nå konkludert med at forutsetningene for videre drift ikke lenger er tilstede», skriver selskapet.

- Hele organisasjonen har jobbet intensivt for å snu utviklingen, men nå må vi dessverre konstatere at vi ikke fikk det til i tide. Store omstillingsprosesser er kapital- og tidkrevende. Når markedskreftene i tillegg jobber imot oss, blir det vanskelig å lykkes, sier Johansson.

I tillegg til at 1000 ansatte i Vita-butikkene rundt om i landet blir rammet, berører konkursen også 300 ansatte ved hovedkontoret i Oslo, selskapets logistikkvirksomhet i Mjøndalen og de 23 egeneide Loco-butikkene, opplyser selskapet.

MAKEOVER: Martine Lunde er aktuell som programleder for programmet «Glow up», men får seg en overraskelse når hun selv skal sminkes av en mindre erfaren sminkør. Video: Rød Løper Vis mer

Cosmetic Group AS hadde i 2018 en omsetning på 1,35 milliarder kroner. Oppkjøpsfondet FSN Capital eier 60 prosent og Norgesgruppen eier 40 prosent av selskapet.

- Vi har alle jobbet med å finne løsninger, men dessverre uten å komme i mål. Det er mange som blir berørt av denne vanskelige situasjonen, og det beklager vi, sier Patrice Jabet i FSN Capital Partners.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer