<strong>PRISFALL:</strong> Prisene på brukte OBOS-boliger i Oslo falt med 5,6 prosent i desember. Her fra Nordre Åsen borettslag i Oslo
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PRISFALL: Prisene på brukte OBOS-boliger i Oslo falt med 5,6 prosent i desember. Her fra Nordre Åsen borettslag i Oslo Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Kraftig prisfall for OBOS-boliger

Prisene på brukte OBOS-boliger i Oslo falt med 5,6 prosent i desember. Gjennomsnittet for hele 2019 viser imidlertid en prisoppgang på 4,5 prosent fra året før.

Publisert
Sist oppdatert

På landsbasis gikk prisene ned med 4,9 prosent fra november til desember.

Kvadratmeterprisen var på 59 152 kroner i desember. Dette er 1,3 prosent lavere enn i desember i 2018.

– Det er vanlig sesongmønster at antall omsetninger avtar i desember. Tallene for denne måneden er basert på få observasjoner, og usikkerheten i tallene er høyere enn normalt, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS.

Hun understreker at boligmarkedet synes å være preget av høy aktivitet. Tallene viser at det ble omsatt flere OBOS-boliger i desember i år enn i fjor.

Sjeføkonom Sissel Monsvold påpeker at boligmarkedet har vært godt balansert gjennom store deler av 2018 og 2019 og mener utsikter til god lønnsvekst og uendret rente vil trekke prisene opp noe.

Monsvold er imidlertid bekymret for at det ser ut til å bli bygget for få boliger i Oslo-området de kommende årene.

Novembertallene fra Statistisk sentralbyrå viser at det ble gitt 2477 igangsettingstillatelser i Oslo, noe som er rundt 19 prosent lavere enn i samme periode i 2018. Samtidig har folketallet i Oslo økt med 9264 de tre første kvartalene i 2019, mot 6417 i samme periode i 2018. Antall ferdigstilte boliger er også ventet å avta markant.

– Dette taler for at prisveksten i Oslo blir høyere enn i landet ellers, sier Monsvold.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer