Tyske strender har begynt å fylle seg opp med folk på godværsdager. Nå har imidlertid landet valgt å opprettholde reiseadvarselen mot Norge. Foto: Hauke-Christian Dittrich / dpa / NTB Scanpix
Tyske strender har begynt å fylle seg opp med folk på godværsdager. Nå har imidlertid landet valgt å opprettholde reiseadvarselen mot Norge. Foto: Hauke-Christian Dittrich / dpa / NTB Scanpix Vis mer

Krass kritikk mot Norge: «På kokepunktet»

Økende kritikk mot regjeringens reisestopp.

Regjeringen får kritikk for å opprettholde særnorske corona­regler. Det har ført til at Tyskland nå har valgt å opprettholde reiseadvarselen mot Norge.

Årsaken er at Norge fortsatt stenger grensene for tyske turister, skriver Aftenposten.

Dermed er Norge, sammen med Spania og Sverige, blant landene i EU/EØS-området som tyskere anbefales å holde seg unna, ifølge tyske medier.

- Det er utrolig beklagelig. Tyskland har samme smittebilde og like strenge tiltak som Norge. Tyskere er utrolig viktige for norsk reiseliv, sier direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

NORGESVIDEO: Søskenparet la nylig ut en video fra en reise de gjorde i fjor sommer. Aldri hadde de trodd at så mange skulle se den. Video: Mathias Haughom Vis mer

Krohn-Devold beskriver stemningen i norsk reiseliv som «på kokepunktet», særlig etter at Danmark denne uka åpnet for seminarer med opp til 500 personer. I Norge er grensen satt til 50.

Fredag eller mandag skal regjeringen etter planen presentere ytterligere reiselettelser for Norden og eventuelt for «andre nærliggende europeiske land».