<strong>REKORD:</strong> Aksjehandlere på New York Stock Exchange etter undertegning av den innledende handelsavtalen mellom USA og Kina onsdag. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix
REKORD: Aksjehandlere på New York Stock Exchange etter undertegning av den innledende handelsavtalen mellom USA og Kina onsdag. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix Vis mer

Ny rekord på Wall Street etter handelsavtale

Dow Jones-indeksen steg nok til å sette ny rekord etter undertegningen av den innledende handelsavtalen mellom USA og Kina. I Asia åpnet børsene litt opp.

Publisert
Sist oppdatert

Etter en oppgang på 0,3 prosent endte indeksen på 29.030,22 poeng.

Dette var første gang indeksen steg over 29.000 poeng. Den bredere indeksen S&P 500 gikk opp 0,2 prosent og landet også på et nytt rekordnivå.

At indeksene beveget seg forholdsvis flatt tross handelsavtalen, skyldtes trolig at det viktigste innholdet i avtalen var kjent fra før.

I Asia var mottakelsen beskjeden. Nikkei-indeksen i Tokyo åpnet marginalt opp torsdag og la på seg 0,13 prosent til 23.948,32 poeng. Den bredere Topix-indeksen tapte seg 0,01 prosent.

– Markedet i Tokyo har forventet avtalen, skriver Okasan Online Securities i en kommentar.

I Hongkong og i Kina startet aksjehandelen også svakt i pluss. Hang Seng-indeksen steg med 0,11 prosent og var på 28.806,12 like etter åpning torsdag.

Samtidig økte aksjehandelen i Shanghai med knappe 0,2 prosent, og Shenzhen-indeks la på seg magre 0,1 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer