<strong>NY REKORD:</strong> Oljefondsjef Yngve Slyngstad tror den nye rekorden blir stående lenge. Etter nesten tolv år i jobben går han av som leder for oljefondet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NY REKORD: Oljefondsjef Yngve Slyngstad tror den nye rekorden blir stående lenge. Etter nesten tolv år i jobben går han av som leder for oljefondet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Oljefondet med ny rekord

Oljefond-sjef Yngve Slyngstad sier han tror rekorden blir stående lenge.

Publisert
Sist oppdatert

Oljefondet har tjent 1800 milliarder i år. Det er ny rekord, skriver NRK.

- 350 000 i avkastning per innbygger. Det er desidert det beste året i fondets historie, sier Yngve Slyngstad, administrerende direktør i Statens pensjonsfond utland.

Til statskanalen sier oljefondsjefen at han tror rekorden blir stående lenge.

Historisk milepæl

I oktober nådde oljefondet en milepæl da det nådde 10 000 milliarder kroner, på dagen 50 år etter Ekofisk-funnet, som startet det norske oljeeventyret.

Den gang kunne nyhetsbyrået Bloomberg melde at flere personer kontakter oljefondet direkte for å sjekke om de kunne ta ut «sin andel».

Noen ber om å få ta ut hele «sin andel», som tilsvarer i underkant av to millioner til hver av landets 5,3 millioner innbyggere. NBIM får også mindre seriøse henvendelser fra folk som ber om noen kroner så de kan kjøpe seg en brus.

- Det er hyggelig at folk involverer seg og at de er kjent med at dette fondet tilhører alle, sa Marthe Skaar, presseansvarlig i NBIM, til Bloomberg den gang.

Tror på norsk etterfølger

Kort tid etter milpælen kom også nyheten om at Yngve Slyngstad (56) går av som leder av oljefondet.

- For meg var det en viktig milepæl at fondets markedsverdi passerte 10 000 milliarder kroner 25. oktober. Jeg er stolt over å ha vært med på å bygge opp en ledende internasjonal investeringsorganisasjon med dyktige medarbeidere. Vi har levert god avkastning til det beste for fellesskapet, sa Slyngstad.

Han fortsetter til en etterfølger er på plass. På spørsmål fra NRK om etterfølgeren bør være norsk, svarer han følgende:

- Jeg kan vanskelig se for meg at det er noe annet enn en norsk person som leder oljefondet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer