<strong>NEDSLÅENDE:</strong> USA er blant landene som gjør det betydelig dårligere på korrupsjonsindeksen. Foto: Sarah Silbiger / Reuters / NTB Scanpix
NEDSLÅENDE: USA er blant landene som gjør det betydelig dårligere på korrupsjonsindeksen. Foto: Sarah Silbiger / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Rapport: Nedslående tall om korrupsjon i G7-land

Regjeringen i Canada, Frankrike, Storbritannia og USA har blitt mer korrupte, viser Transparency Internationals korrupsjonsindeks.

Publisert
Sist oppdatert

– Frustrasjon med regjeringene og mangel på tillit til institusjonene taler for et behov for større politisk integritet, sier leder Delia Ferreira Rubio i Transparency International.

Organisasjonens korrupsjonsindeks rangerer land på en skala mellom null og hundre. Null indikerer en svært korrupt offentlig sektor.

Verdens sju rikeste, demokratiske industriland, kalt Group of Seven (G7), scorer dårligere på den ferske indeksen.

Canada falt fire poeng fra 2018, Frankrike og Storbritannia falt med tre poeng og USA mistet to poeng i korrupsjonsindeksen.

Det var ingen endring for Tyskland og Japan, mens Italia fikk ett poeng mer.

Transparency International hevder finansieringen av de politiske partiene, som får store pengesummer, korrumperer det politiske systemet.

– Det haster for regjeringene å løse dette problemet, sier Rubio.

USAs rankering falt til 69 på indeksen, det laveste nivået på åtte år.

22 land har gjort det mye bedre på korrupsjonsindeksen mellom 2012 og 2019. Det gjelder land som Estland, Guyana og Hellas.

Canada, Nicaragua og Australia er blant de 21 landene som har falt betydelig på indeksen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer