STENGER: SATS stenger alle treningssentrene sine midlertidig i minst to uker. Reporter: Endre Vellene. Vis mer

Sats stenger alle treningssentre

Treningssenterkjeden Sats stenger alle sine sentre for å forhindre smittespredning av coronaviruset.

Torsdag formiddag opplyser treningssenterkjeden Sats at de midlertidig stenger alle sine sentre som et forebyggende tiltak for å bidra til å begrense spredning av coronaviruset.

«Som en markedsleder i Norden er det viktig for Sats å ta et utvidet ansvar og bidra til den generelle folkehelsen, også i vanskelige situasjoner som denne», skriver treningskjeden i en børsmelding.

Meldingen ble først omtalt av Dagens Næringsliv.

Avisa melder at nedstengningen vil tre i kraft klokka 12 torsdag, og vil i første omgang vare i 14 dager. Alle medlemsskap settes på vent, opplyser de.

Selskapet har ikke noen estimater om hvilke økonomiske konsekvenser dette vil få.

TRENING: Helsedirektør Bjørn Guldvog sier til Dagbladet at folk bør vurdere å droppe besøk på treningsstudioer. Video: Embla Hjort-Larsen / Trym Mogen Vis mer

Nær 500 smittet

Onsdag kveld opplyste Folkehelseinstituttet at 489 personer er blitt bekreftet smittet med coronaviruset i Norge. Fra tirsdag til onsdag ble 212 personer bekreftet smittet.

Gjennomsnittsalderen for tilfellene er 46 år. Omkring to tredeler av de smittede er menn.

- Mens hovedvekten av de som har testet positivt tidligere har kommet fra Italia, ser vi det siste døgnet en kraftig økning fra Østerrike, sa direktør for Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg.

- Vi forventer en relativt skarp økning i antall rapporterte tilfeller fremover. Vi har også avdekket smitte i samfunnet som ikke kan spores ut av landet.