GÅTT BORT: Skipsreder og mangeårig styreleder Wilhelm Wilhelmsen har gått bort. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
GÅTT BORT: Skipsreder og mangeårig styreleder Wilhelm Wilhelmsen har gått bort. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Skipsreder Wilhelm Wilhelmsen er død

- En av de mest sentrale bidragsyterne i norsk maritim næring gjennom årtier, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund.

Skipsreder Wilhelm Wilhelmsen har gått bort, 82 år gammel. Det opplyser Wilhelmsen-gruppen i en pressemelding.

Wilhelmsen gikk bort lørdag. Han etterlater seg kona Ninni, tre barn og åtte barnebarn.

Aktiv til siste slutt

Skipsrederen var fjerde generasjons eier av familierederiet i Tønsberg, som ble etablert i 1861. Wilhelmsen var selv del av bedriften fra ung alder av og ble styreleder i Wilhelmsen-gruppen i 1992. Wilhelmsen-familien er en av Norges rikeste familier.

Med unntak av en kort periode som administrerende direktør var skipsrederen styreleder helt fram til 2010. Han var aktiv i selskapet fram til dagen han døde, skriver selskapet i pressemeldingen.

I 2007 ble Wilhelmsen utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. Dette «for samfunnsnyttig virke». Wilhelmsen-gruppen er en av verdens største maritim-grupper, med nesten 15 000 ansatte.

- Helt sentral

- Det er med sorg vi har mottatt meldingen om at Wilhelm Wilhelmsen har gått bort. Han har vært helt sentral i å utvikle rederiet Wilhelmsen til å bli en av verdens ledende maritime konsern blant annet innen biltransport og som leverandør av tjenester til skipsfarten over hele verden, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund, Harald Solberg til Dagbladet.

Han roser også Wilhelmsen for å ha vært med og utvikle næringen i en årrekke.

- Han har vært en av de mest sentrale bidragsyterne i norsk maritim næring gjennom årtier. Våre tanker går til nærmeste familie, sier Solberg.