FORNØYD: Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand sier situasjonen i finansmarkedet er i ferd med å normalisere seg etter et turbulent første kvartal. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
FORNØYD: Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand sier situasjonen i finansmarkedet er i ferd med å normalisere seg etter et turbulent første kvartal. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer

Sterkt Storebrand-resultat

Storebrands konsernresultat endte på 808 millioner kroner i andre kvartal, noe som er en økning på 40 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Det kommer fram i selskapets kvartalsrapport, som ble lagt fram onsdag. I rapporten melder Storebrand om fortsatt vekst innen sparing og forsikring.

Resultatene i andre kvartal er en betydelig bedring fra konsernresultatet i første kvartal, som endte på minus 334 millioner kroner.

- Situasjonen i det norske og svenske samfunnet og i finansmarkedet i kjølvannet av koronapandemien er i ferd med å normaliseres etter et turbulent første kvartal. Vårt konsernresultat i andre kvartal er sterkt, vi har sterk vekst i vår kjernevirksomhet, god kostnadskontroll og en solid økning i forvaltningskapitalen, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad.

Resultatet før skatt økte til 684 millioner kroner i andre kvartal 2020, opp fra 464 millioner kroner i andre kvartal i 2019.

Premieveksten for forsikring økte med 15 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Veksten innen innskuddspensjon økte med 23 prosent sammenlignet med 2019, til 5,1 milliarder kroner. Konsernet melder også om en vekst på 17 prosent i forvaltningskapitalen i andre kvartal – den er nå på 880 milliarder kroner.

Konsernresultatet for første halvår i 2020 endte på 474 millioner kroner, mot 1,3 milliarder kroner i første halvår i fjor.

Analytikerne hadde på forhånd anslått et konsernresultat på 820 millioner kroner i første kvartal og et resultat før skatt på 703 millioner kroner, ifølge estimater fra Infront for TDN Direkt, skriver E24.