STORE ENDRINGER: Telenor gjør omfattende endringer i ledelsen i tre av sine asiatiske selskaper. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STORE ENDRINGER: Telenor gjør omfattende endringer i ledelsen i tre av sine asiatiske selskaper. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Telenor bytter flere toppsjefer

Telenor Group varsler mandag flere endringer i ledelsen av sine asiatiske selskaper.

Telenor Group gjør endringer i toppledelsen i Telenor Myanmar, dtac i Thailand, og Grameenphone i Bangladesh. Det opplyser selskapet selv i en pressemelding.

Sharad Mehrotra, administrerende direktør for Telenor Myanmar, er utnevnt til ny leder for dtac, som Telenors mobiloperatør i Thailand. Han erstatter Alexandra Reich, som søker nye lederutfordringer, opplyser Telenor.

- Takknemlig

Telenor-sjef Sigve Brekke skryter av Reich i en uttalelse, hvor han sier at hun har levert solide resultater i en utfordrende periode.

- Vi er takknemlige for at Reich har utviklet dtac i denne viktige transformasjonsfasen og vi ønsker henne lykke til i hennes neste lederrolle. Når Reich nå søker nye muligheter er vi glade for at Sharad Mehrotra har sagt ja til å ta over lederrollen i dtac, sier Brekke.

Hans Martin Hoegh Henrichsen, som fram til i dag har vært leder for Corporate Affairs i Telenor Myanmar, er konstituert administrerende direktør til en permanent løsning er på plass.

Første lokale toppsjef

Til slutt har nåværende viseadministrerende direktør i Grameenphone, Yasir Azman, rykket opp. Han blir ny administrerende direktør i selskapet etter Michael Foley, som flytter til familien i Afrika, melder Telenor Group.

- Samtidig som han har vært viseadministrerende direktør for Grameenphone har han som markedsdirektør ledet en av våre mest suksessfulle kommersielle organisasjoner i Telenor Group. Azman har gått gradene i selskapet og det er dermed ekstra spesielt å ønske han velkommen som vår første lokale administrerende direktør i Grameenphone, sier Brekke, som samtidig takker Foley for jobben.

Endringene trer i kraft 1. februar 2020.

Børsen kommer tilbake med mer.