<strong>DRLMMETREFF:</strong> Aksel Lund Svindal og faren Bjørn Svindal har truffet i aksjemarkedet igjen. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB Scanpix
DRLMMETREFF: Aksel Lund Svindal og faren Bjørn Svindal har truffet i aksjemarkedet igjen. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB Scanpix Vis mer

Tjente 17 millioner på en halvtime

Den tidligere alpinstjernen Aksel Lund Svindal har gjort et skikkelig drømmetreff på Oslo Børs. Torsdag tok det helt av.

Publisert
Sist oppdatert

Da hadde videokonferanseselskapet Pexip sin første handelsdag på Oslo Børs. I løpet av kort tid steg aksjeprisen fra 63 til 91,70 kroner, melder Dagens Næringsliv.

Svindal hadde for vel en uke siden 632 000 aksjer i selskapet, ifølge Finansavisen.

Pexip har vært gjennom en emisjonsprosess den siste tiden, og den førte til en kraftig overtegning.

BOK: I sin nye bok «Større enn meg» forteller tidligere alpinist Aksel Lund Svindal åpenhjertig om tapet av moren, og hvordan det bidro til å forme ham som alpinist. Video: Øystein Sæthre Vis mer

I løpet av en halvtime torsdag økte verdien på Svindals aksjepost med cirka 17 millioner kroner til 58 millioner. Det vil si at han har hatt en papirgevinst på 17 millioner kroner.

Svindal og faren Bjørn har vært med rundt dette selskapet i flere år. Finansavisen mener at duoen har hatt en samlet gevinst fra Pexip på rundt 60 millioner kroner fra 2014 og fram til selskapet gikk på børs torsdag.

– Dette er en «case» vi og særlig Aksel har fulgt gjennom mange år, sa Bjørn Svindal til Finansavisen i forrige uke.

Torsdag suste kursen opp som bare det og skapte kjempegevinst for alpinfamilien. Utviklingen i aksjen kan ha økt verdien av deres aksjeposter med vel 40 millioner kroner på en times tid.

Også i sin tid som aktiv var Aksel Lund Svindal engasjert i aksjemarkedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer