<strong>NORMALISERT:</strong> Prisen på brukte Obos-boliger steg med 1,9 prosent i februar. På bildet ser vi boligbebyggelse i Kværnerbyen i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
NORMALISERT: Prisen på brukte Obos-boliger steg med 1,9 prosent i februar. På bildet ser vi boligbebyggelse i Kværnerbyen i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Tror ikke på coronaeffekt i boligmarkedet

Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo steg i februar. Sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos tror heller ikke coronaviruset vil påvirke boligprisen med det første.

Publisert
Sist oppdatert

Sjeføkonomen mener det ikke er noen indikasjoner på at det norske boligmarkedet vil påvirkes av frykten for coronaviruset.

– Vi tror ikke coronaviruset vil slå særlig negativt ut for boligmarkedet. Men spørsmålet er hvor langvarig dette blir. Dersom veksten i norsk økonomi avtar, så vil renten bli satt ned. Det vil isolert sett kunne trekke opp boligetterspørselen, sier hun.

– Forbrukerne kan bli mer engstelige med den konsekvens at de i større grad holder seg hjemme og etterspør færre varer og tjenester, men vi antar at dette ikke vil ramme boligetterspørselen i stor grad, sier Monsvold.

Etter svingninger i desember, da prisen gikk ned 5,6 prosent, og januar, da den steg med 9,6 prosent, har utviklingen normalisert seg.

Prisen på brukte Obos-boliger i Oslo steg med 1,9 prosent i februar, så vidt høyere enn på samme tid i fjor da oppgangen var 1,8 prosent.

Fra februar i fjor er prisveksten på 5,9 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer